Halele industriale din beton GEMINA sunt mai eficiente decât halele metalice clasice din foarte multe puncte de vedere.
Proiectăm, producem și montăm construcții (civile și industriale) din elemente prefabricate din beton deoarece considerăm că sunt cele mai bune soluții de pe piață pe care le putem oferi unui beneficiar la ora actuală în acest domeniu.
Față de halele metalice, halele prefabricate din beton prezintă caracteristici duble de izolare termică, oferind stabilitate și confort termic chiar și în absența unor echipamente tehnice suplimentare de menținere a condițiilor optime de microclimat prin încălzire sau, după caz, răcire.
O hală prefabricată din beton, prin inerția sa termică foarte bună, aduce economii de 30%-50% la consumul de energie (gaz și de electricitate) necesară climatizării.
Rezistența la foc este considerabilă, aprope toate elementele clădirilor GEMINA au rezistența la foc de 120-180 minute, în timp ce structurile metalice cu panouri „sandwich” au o rezistență la foc de 0 minute.
Pentru orice construcție GEMINA, rezistența seismică este foarte ridicată, acest tip de clădire putând fi realizat în toate categoriile de zone seismice (cu sau fără elemente verticale de rigidizare, după caz).
Rezistența la impact, la lovire, este o altă caracteristică prin care construcțiile GEMINA sunt superioare altor tipuri de construcții, în special celor metalice.
Valoarea investiției va crește în timp datorită calității execuției și a rezistenței materialelor.
Structurile și închiderile GEMINA permit realizarea de deschideri de mari dimensiuni în arhitectura clădirilor, necesare atunci când se dorește amenajarea unor zone de tip „open space” (fără dezavantajul estetic și funcțional al unor stâlpi de rezistență care fracturează omogenitatea spațiului, indispensabili pentru alte tipuri de construcții).
Această particularitate a clădirilor GEMINA oferă și posibilitatea unor compartimentări foarte flexibile, adaptate oricărei nevoi de utilizare a spațiului din clădirea respectivă.
Folosim cele mai noi tehnologii cu scopul de a scadea costul și de a îmbunătăți calitatea lucrării.
Mai multe detalii despre tehnologia Gemina găsiți aici.
Din punct de vedere estetic, construcțiile GEMINA oferă o mare versatilitate, oferind posibilități creative pentru realizarea unui impact vizual pozitiv atât în mediul de lucru din interiorul clădirii, cât și în proximitatea spațiului în care au fost ridicate, fie el urban sau peri-urban.
Clădirile GEMINA sunt de cele mai multe ori structuri arhitecturale moderne, echilibrate, geometrizate, care pot îmbina simplitatea, soliditatea și eleganța clasică.
Timpul de execuție al construcțiilor GEMINA este redus cu 10% până la 40%, față de cel necesar unei construcții metalice. Același lucru este valabil și pentru panourile DE ÎNCHIDERE GEMINA, dacă le comparăm cu montajul panourilor metalice de tip „sandwich”.
Timpul necesar pentru realizarea unei construcții GEMINA (structura și închiderile perimetrale) este de circa 2 luni.
Potrivit reglementărilor legale în vigoare în România, durata normală de funcționare a construcțiilor ușoare cu structuri metalice este de 16-24 de ani (pentru hale de producție, hale de montaj etc.), în timp ce durata normală de funcționare pentru construcțiile industriale se situează între 40 și 60 de ani (în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 3194/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările și completările ulterioare), clădirile prefabricate GEMINA încadrându-se în aceste limite de funcționare, cu o durabilitate de 50 de ani.